Manieren om te bevallen

Misschien heb je al een heleboel gelezen over de bevalling of al heel veel informatie gekregen tijdens de zwangerschapscursus. Hoe een bevalling aanvoelt, zul je echter pas weten als het moment daar is. Er zijn verschillende manieren om te bevallen. Welke houding voor jou prettig is is een kwestie van uitproberen op het moment zelf. Tijdens de bevalling is het belangrijk om regelmatig te wisselen van houding. Dit bevordert de ontsluiting en daardoor kan het kindje gemakkelijker zijn weg zoeken.

Wij kunnen een bevalling begeleiden in alle mogelijke houdingen welke medisch verantwoord zijn. Wij zullen tijdens de bevalling ook adviezen geven om een bepaalde houding aan te nemen zodat de bevalling goed verloopt.

Het belangrijkste bij de keuze voor de plaats van de bevalling is dat je de plek kiest waar je je het veiligst voelt. Als verloskundigen vinden wij dat je die keuze kunt maken op basis van reële verwachtingen. Het zou jammer zijn als je voor iets kiest waarbij achteraf blijkt dat het niet aan je verwachtingen voldeed.

Bevallen in bed

De meeste vrouwen kiezen ervoor om in bed te bevallen. Je ligt dan vaak op je rug. In bed kun je ook zittend, liggend op je zij of op je handen en knieën bevallen. Dat gaat sneller als je gebruik maakt van de zwaartekracht. Dat betekent dat de onderkant van je lichaam zich lager bevindt dan je hoofd.

Bevallen in bad

Bevallen in warm water kan een erg prettige ervaring zijn. Het warme water kan de pijn verzachten en het voelt comfortabel aan, dit geldt ook voor de baby. Bevallen in bad is niet gevaarlijk, want zolang de navelstreng niet doorgeknipt is krijgt de baby voldoende zuurstof.

Bevallen op de baarkruk

Veel verloskundigen bieden je de mogelijkheid om op een baarkruk te bevallen. Op deze manier krijg je bij het persen hulp van de zwaartekracht. Daarnaast verloopt een bevalling met baarkruk meestal sneller, omdat je bekkenopening in deze houding groter wordt.

Bellen met de praktijk

Spoed

De verloskundigepraktijk staat 24/7 bereikbaar voor spoed of de bevalling: 06-18090999

Telefonisch spreekuur

Elke werkdag is er telefonisch spreekuur tussen 13:00 – 14:00 uur: 058 – 257 2075

Online Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Bellen met de praktijk

Spoed

De verloskundigepraktijk staat 24/7 bereikbaar voor spoed of de bevalling: 06-18090999

Telefonisch spreekuur

Elke werkdag is er telefonisch spreekuur tussen 13:00 – 14:00 uur: 058 – 257 2075

Jouw verloskundigen

Ons team bestaat uit 3 personen die 24/7 met passie en enthousiasme voor je klaar staan. Twee verloskundigen en een officemanager die veel administratieve taken uit handen neemt, zodat wij er kunnen zijn voor jou!

3 spreekuur locaties

Verloskundigepraktijk – Stiens
Griene Leane 5v
9051 LZ Stiens

Impuls Fysiotherapie – St. Annaparochie
v Harenstraat 47 a
9076 BT Sint Annaparochie

MFC It Stedhûs
Hôfsleane 23
9041 AP Berlikum

Marloes

Verloskundige / echoscopist

Ilse 

Verloskundige / echoscopist

Thiemo

Officemanager

Verhalen van andere zwangeren

Eelkje

Heb veel aan hun begeleiding

Hele fijne praktijk met 3 hele lieve vrouwen! Heb veel aan hun begeleiding gehad tijdens mijn zwangerschap. Geen vraag is te gek en je kan ze altijd bellen. Zou elke zwangere vrouw aanbevelen naar hun toe te gaan. Lieve, Marloes, Hetty & Ilse bedankt voor de fijne tijd.
Carucha

Een praktijk die er voor je is

Tot en met de 20 weken echo bij verloskundige praktijk Stiens mogen lopen, helaas daarna naar het MCL i.v.m. Medische indicatie. Wat baalde wij daar van. Na de bevalling gelukkig de nazorg weer door Marloes. Een praktijk die er voor je is en je begrijpt, maar ook eerlijk is.
Klaske

We raden iedereen de praktijk aan!

Je wordt gesteund, er wordt meegedacht en passende hulp/zorg geboden. Na het verlies van ons 2e en 3e kindje (tweeling) was onze 3e zwangerschap heel spannend.
Marloes en Ilse hebben ons er letterlijk doorheen gesleept. Extra echo’s, voldoende tijd om alle spanningen/zorgen te bespreken.
We raden iedereen de praktijk aan!

Wat kun je verwachten

Wil je een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in en wij bellen je terug op het moment wanneer het jou uitkomt.

Contactgegevens

Griene Leane 5v
9051LZ Stiens

Telefoon:
058 – 257 2075

Afspraak maken

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Contactgegevens

Naam*
Adres*