Onze Verloskundigepraktijk

Verloskundigepraktijk Stiens e/o is een gezellige plattelands praktijk in Friesland ten Noorden van Leeuwarden. In 2005 is de praktijk gestart in het gebied Stiens en omstreken. Als verloskundigepraktijk maken wij ons sterk voor persoonlijke aandacht voor de aanstaande ouders en het ongeboren kindje. Zij staan centraal in onze zorg. Als verloskundigen weten wij dat ieder kind uniek is en wij vinden het dan ook bijzonder dat wij elke keer getuige mogen zijn van een klein wondertje. Onze begeleiding wordt daarom ook gekenmerkt door ‘verwondering‘ van onze kant. Wij zien het als een voorrecht om jullie als ouders ‘in verwachting’, te mogen begeleiden. Een zwangerschap brengt naast mooie momenten soms ook wel eens zware momenten of spanningen met zich mee. Ook daarom kiezen we er bewust voor om jullie persoonlijke begeleiding te bieden, als een kleine praktijk. Dit geeft een vertrouwd gevoel en draagt bij aan een ontspannen zwangerschap. Binnen de praktijk werken we met 2 vaste verloskundigen.

Bellen met de praktijk

Spoed

De verloskundigepraktijk staat 24/7 bereikbaar voor spoed of de bevalling: 06-18090999

Telefonisch spreekuur

Elke werkdag is er telefonisch spreekuur tussen 13:00 – 14:00 uur: 058 – 257 2075

Online Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Bellen met de praktijk

Spoed

De verloskundigepraktijk staat 24/7 bereikbaar voor spoed of de bevalling: 06-18090999

Telefonisch spreekuur

Elke werkdag is er telefonisch spreekuur tussen 13:00 – 14:00 uur: 058 – 257 2075

Marloes Bras-van der Jagt

Mijn naam is Marloes Bras-van der Jagt, verloskundige en echoscopiste bij de verloskundige praktijk. Sinds 1992 ben ik werkzaam geweest als kraamverpleegkundige in het ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede tot mei 2005. In die periode heb ik gewerkt als specialistisch verpleegkundige op zowel de kraamafdeling als de verloskamers. Tijdens mijn werkzaamheden ben ik in 2002 gestart met de HBO- opleiding vroedkunde aan de hogeschool in Turnhout. Na het afstuderen heb ik eerst een jaar gewerkt als klinisch verloskundige in de Gelderse Vallei in Ede. Inmiddels heb ik jarenlange ervaring als verloskundige in deze praktijk en de hele omgeving. Er zijn al heel wat baby’s geboren waar ik bij mocht zijn.

Als persoon hecht ik veel waarde aan het ontwikkelen van een vertrouwensband met de zwangere. Om die zorg te kunnen geven welke je als zwangere nodig hebt. Ik zie het leven telkens weer als een wonder, waarbij er zorg is voor ieder kind, iedere zwangere en diens gezin. Uitgebreid kun je dit lezen in onze visie. Naast het werk heb ik natuurlijk ook een privé leven. Velen weten inmiddels al dat wij 5 geweldige kinderen hebben, allen heel dierbaar, en zitten al in de fase van schoonkinderen en oma zijn . Ik hoop jullie snel te ontmoeten en zie uit naar de mooie en dierbare momenten.


Ilse van Klaveren

Mijn naam is Ilse en ik ben verloskundige bij Verloskundige praktijk Stiens e/o. In juni 2018 heb ik in België mijn diploma behaald. Tijdens mijn studie heb ik met veel plezier stage gelopen in deze praktijk en was het erg leuk dat ik direct na mijn opleiding hier aan het werk kon gaan. Als verloskundige ben je betrokken bij een hele bijzondere periode in iemands leven. Elke zwangerschap en bevalling is uniek en ik vind het erg bijzonder om een zwangere en haar partner deze periode mee op te volgen. Daarbij is het dan ook altijd weer een uitdaging en een mooie gebeurtenis om bij de bevalling aanwezig te mogen zijn en het gezin te laten terug kijken op  dit speciale moment in hun leven.


Thiemo Bras

Ik zal mij ook even voorstellen, mijn naam is Thiemo, echtgenoot van Marloes. In onze praktijk ben ik werkzaam als officemanager. Ik houd mij vooral bezig met de administratie, de boekhouding en de externe contacten.

Mocht je naar de praktijk bellen dan kun je mij aan de lijn krijgen. Voor het maken en/of verzetten van afspraken kun je prima bij mij terecht. Heb je inhoudelijke vragen wat betreft de zwangerschap dan zal ik je doorverwijzen naar de dienstdoende verloskundige.

Daarnaast heb ik de zorg voor onze twee jongste kinderen die door het afwisselende werk van Marloes toch de zekerheid hebben dat er voor en na schooltijd altijd iemand voor hun thuis is.

Spreekuurlocaties

Verloskundigepraktijk – Stiens
Griene Leane 5v
9051 LZ Stiens

Spreekuur:
Dinsdagochtend 08.15 – 12.15
Dinsdagavond 17.00 – 21.00
Woensdagochtend 08.15 – 12.15
Donderdagochtend 08.15 – 12.15

Impuls Fysiotherapie – St. Annaparochie
v Harenstraat 47 a
9076 BT Sint Annaparochie

Spreekuur:
Woensdagmiddag 13:30 – 17:00

MFC It Stedhûs
Hôfsleane 23
9041 AP Berlikum

Spreekuur:
Donderdagmiddag 13:30 – 17:00

Onze visie op zorg

Als verloskundige praktijk voldoen wij aan alle kwaliteitseisen die er zijn vanuit onze beroepsorganisatie KNOV op het gebied van opleiding, bijscholing en de wijze waarop wij ons vak uitoefenen.

Onze grootste kracht is volwaardige zorg te bieden op een kleinschalige en persoonlijke wijze. Wij zijn ervan overtuigd dat het opbouwen van een persoonlijke band en wederzijds vertrouwen de uiteindelijke bevalling ten goede komen. Daar nemen wij dan ook graag de tijd voor. Onze verloskundigen zijn altijd telefonisch bereikbaar voor tussendoor advies en houden ook spreekuur in de avonduren.

Wij staan voor een persoonlijke begeleiding tijdens de zwangerschap, waar aandacht en tijd voor de zwangere en haar partner centraal staat. Het is belangrijk dat we als verloskundige de tijd kunnen nemen om te luisteren naar de zwangere vrouwen en hun partners.

Verloskundige praktijk Stiens e/o kiest ervoor om naast de medische zaken meer stil te staan bij de persoonlijke verhalen en onze cliënten beter te leren kennen. Dit betekent voor ons dat we extra tijd inplannen tijdens de controles in de zwangerschap, tijdens de bevalling en daarna. Op deze manier kunnen we inspringen op persoonlijke wensen en behoeften. Dat betekent dat je mag bevallen op een plek waar je je op je gemak voelt en op de manier die je aanspreekt. Thuis, in het ziekenhuis, op de baarkruk, in bad of in bed, alles is bespreekbaar.

Met een goede voorbereiding en de juiste begeleiding hopen wij dat de bevalling een bijzondere en positieve ervaring zal zijn!