Kinderwens spreekuur

De periode vlak vóór de bevruchting en de eerste maanden van de zwangerschap zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Daarom hebben wij als verloskundige praktijk ook regelmatig een kinderwensspreekuur. Tijdens een kinderwensspreekuur krijg je informatie en advies om de kans op een zwangerschap te vergroten.

Zo krijg je bijvoorbeeld informatie over het stoppen met anticonceptie en over het slikken van foliumzuur. Extra foliumzuur verkleint de kans dat je baby wordt geboren met een ernstige aandoening. Een gezonde leefstijl en voeding zijn daarnaast belangrijk. Wij vertellen je op het spreekuur graag meer over hoe je voeding, roken, alcohol en medicijngebruik.

Soms is het verstandig om voor de zwangerschap bepaalde zaken te onderzoeken op het gebied van erfelijke aandoeningen. Op de website zwangerwijzer kun je een vragenlijst vinden waar je zelf kunt nagaan of er gezondheidsrisico’s zijn voor jezelf of je toekomstige kind.

Onze kinderwens spreekuren zijn bedoeld voor vrouwen én mannen. De gezondheid en leefstijl van beiden zijn namelijk van invloed op een gezonde zwangerschap.

Voor wie is het kinderwens spreekuur

Iedereen met een kinderwens kan naar de kinderwens spreekuren. Dus al voordat je zwanger bent, kun je hier met je vragen naartoe. Vergeet niet dat het ook voor de aanstaande vader belangrijk is om gezond te leven.

Advies op maat

De verloskundige vertelt je ook over de juiste voeding, ziektes, het gebruik van medicijnen, drugs, alcohol en roken. Tevens worden de risicofactoren besproken. Kortom, ze geeft je waardevol advies op maat, aangepast aan je persoonlijke situatie. Verder krijg je de gelegenheid om vragen te stellen en dingen te bespreken die je noodzakelijk acht. Neem je partner ook mee naar het kinderwensspreekuur! Er zullen ook zaken aan bod komen die op hem van toepassing zijn.

Vooraf een vragenlijst invullen

De meeste verloskundigen die een kinderwensspreekuur houden, vragen je van te voren zwangerwijzer in te vullen en ruim voor het consult op te sturen. Deze vragenlijst wordt gebruikt als leidraad.

Wordt het kinderwens spreekuur vergoed?

Als je alleen een basisverzekering hebt, wordt het kinderwens spreekuur niet vergoed door je zorgverzekeraar. Je moet het consult dan zelf betalen. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, zou het wel kunnen zijn dat het vergoed wordt. Kijk in dit geval je verzekeringspolis even na of vraag het rechtstreeks aan je verzekeraar.

Bellen met de praktijk

Spoed

De verloskundigepraktijk staat 24/7 bereikbaar voor spoed of de bevalling: 06-18090999

Telefonisch spreekuur

Elke werkdag is er telefonisch spreekuur tussen 13:00 – 14:00 uur: 058 – 257 2075

Online Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Bellen met de praktijk

Spoed

De verloskundigepraktijk staat 24/7 bereikbaar voor spoed of de bevalling: 06-18090999

Telefonisch spreekuur

Elke werkdag is er telefonisch spreekuur tussen 13:00 – 14:00 uur: 058 – 257 2075

Jouw verloskundigen

Ons team bestaat uit 3 personen die 24/7 met passie en enthousiasme voor je klaar staan. Twee verloskundigen en een officemanager die veel administratieve taken uit handen neemt, zodat wij er kunnen zijn voor jou!

3 spreekuur locaties

Verloskundigepraktijk – Stiens
Griene Leane 5v
9051 LZ Stiens

Impuls Fysiotherapie – St. Annaparochie
v Harenstraat 47 a
9076 BT Sint Annaparochie

MFC It Stedhûs
Hôfsleane 23
9041 AP Berlikum

Marloes

Verloskundige / echoscopist

Ilse 

Verloskundige / echoscopist

Thiemo

Officemanager

Verhalen van andere zwangeren

Eelkje

Heb veel aan hun begeleiding

Hele fijne praktijk met 3 hele lieve vrouwen! Heb veel aan hun begeleiding gehad tijdens mijn zwangerschap. Geen vraag is te gek en je kan ze altijd bellen. Zou elke zwangere vrouw aanbevelen naar hun toe te gaan. Lieve, Marloes, Hetty & Ilse bedankt voor de fijne tijd.
Carucha

Een praktijk die er voor je is

Tot en met de 20 weken echo bij verloskundige praktijk Stiens mogen lopen, helaas daarna naar het MCL i.v.m. Medische indicatie. Wat baalde wij daar van. Na de bevalling gelukkig de nazorg weer door Marloes. Een praktijk die er voor je is en je begrijpt, maar ook eerlijk is.
Klaske

We raden iedereen de praktijk aan!

Je wordt gesteund, er wordt meegedacht en passende hulp/zorg geboden. Na het verlies van ons 2e en 3e kindje (tweeling) was onze 3e zwangerschap heel spannend.
Marloes en Ilse hebben ons er letterlijk doorheen gesleept. Extra echo’s, voldoende tijd om alle spanningen/zorgen te bespreken.
We raden iedereen de praktijk aan!

Wat kun je verwachten

Wil je een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in en wij bellen je terug op het moment wanneer het jou uitkomt.

Contactgegevens

Griene Leane 5v
9051LZ Stiens

Telefoon:
058 – 257 2075

Afspraak maken

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Contactgegevens

Naam*
Adres*