Verschillende manieren om te bevallen

Misschien heb je al een heleboel gelezen over de bevalling of al heel veel informatie gekregen tijdens de zwangerschapscursus. Hoe een bevalling aanvoelt, zul je echter pas weten als het moment daar is.

Er zijn verschillende manieren om te bevallen. Welke houding voor jou prettig is is een kwestie van uitproberen op het moment zelf. Tijdens de bevalling is het belangrijk om regelmatig te wisselen van houding. Dit bevordert de ontsluiting en daardoor kan het kindje gemakkelijker zijn weg zoeken.

Wij kunnen een bevalling begeleiden in alle mogelijke houdingen welke medisch verantwoord zijn. Wij zullen tijdens de bevalling ook adviezen geven om een bepaalde houding aan te nemen zodat de bevalling goed verloopt.

Bevallen in bed

De meeste vrouwen kiezen ervoor om in bed te bevallen. Je ligt dan vaak op je rug. In bed kun je ook zittend, liggend op je zij of op je handen en knieën bevallen. Dat gaat sneller als je gebruik maakt van de zwaartekracht. Dat betekent dat de onderkant van je lichaam zich lager bevindt dan je hoofd.

Bevallen in bad

Bevallen in warm water kan een erg prettige ervaring zijn. Het warme water kan de pijn verzachten en het voelt comfortabel aan, dit geldt ook voor de baby. Bevallen in bad is niet gevaarlijk, want zolang de navelstreng niet doorgeknipt is krijgt de baby voldoende zuurstof.

Bevallen op de baarkruk

Veel verloskundigen bieden je de mogelijkheid om op een baarkruk te bevallen. Op deze manier krijg je bij het persen hulp van de zwaartekracht. Daarnaast verloopt een bevalling met baarkruk meestal sneller, omdat je bekkenopening in deze houding groter wordt.