Wanneer een afspraak maken

Als je zwanger bent kun je het beste zo vroeg mogelijk een afspraak maken voor de begeleiding van je zwangerschap. Rond de 6e week van je zwangerschap heeft onze voorkeur. In het algemeen maken de meeste vrouwen een afspraak tussen de 6e en 10e week.

Bij de eerste kennismaking willen wij graag meer over jou en je partner weten. Wij doen dit aan de hand van een vragenlijst. Het is goed om voor af al het een en andere na te gaan.

LEES MEER

Controles

De zwangerschap is een prachtige tijd. Er groeit een nieuw leven in je buik en er komt veel op jullie af. Wij vinden het leuk om jullie hierin bij te staan. Tijdens de zwangerschap komen jullie regelmatig langs voor controles. Tot de 24ste week zal dit ongeveer om de vier weken zijn. Na 24 weken gaan wij je zwangerschap intensiever begeleiden en vinden de controles vaker plaats.

LEES MEER

Een vast aanspreekpunt

Tijdens je zwangerschap krijg je een vast aanspreekpunt die jou en jullie kindje centraal stelt. Je kunt bij haar terecht voor al je tussentijdse vragen.

LEES MEER

Je eerste echo

Tussen de 10e en 12e week van je zwangerschap maken wij een echo om te bepalen hoeveel weken je zwanger bent en wat je uitgerekende datum is. Deze echo wordt de termijnecho genoemd.

LEES MEER

Handige uitrekentool

Om je alvast een eerste indicatie te geven van je zwangerschapsduur en uitgerekende datum hebben wij een handige rekenhulp gemaakt. De rekenhulp geeft alleen een indicatie en is dus niet definitief.

BEREKEN DATUM

bloedruk-opmeten