Zwangerschap

Als je zwanger bent kun je het beste zo vroeg mogelijk een afspraak maken voor de begeleiding van je zwangerschap. Rond de 6e week van je zwangerschap heeft onze voorkeur. In het algemeen maken de meeste vrouwen een afspraak tussen de 6e en 10e week.

Bij de eerste kennismaking willen wij graag meer over jou en je partner weten. Wij doen dit aan de hand van een vragenlijst. Het is goed om voor af al het een en andere na te gaan.

Controles

De zwangerschap is een prachtige tijd. Er groeit een nieuw leven in je buik en er komt veel op jullie af. Wij vinden het leuk om jullie hierin bij te staan. Tijdens de zwangerschap komen jullie regelmatig langs voor controles. Tot de 24ste week zal dit ongeveer om de vier weken zijn. Na 24 weken gaan wij je zwangerschap intensiever begeleiden en vinden de controles vaker plaats.

Je eerste echo

Tussen de 10e en 12e week van je zwangerschap maken wij een echo om te bepalen hoeveel weken je zwanger bent en wat je uitgerekende datum is. Deze echo wordt de termijnecho genoemd.

Handige uitrekentool

Om je alvast een eerste indicatie te geven van je zwangerschapsduur en uitgerekende datum hebben wij een handige rekenhulp gemaakt. De rekenhulp geeft alleen een indicatie en is dus niet definitief.

Een vast aanspreekpunt

Tijdens je zwangerschap krijg je een vast aanspreekpunt die jou en jullie kindje centraal stelt. Je kunt bij haar terecht voor al je tussentijdse vragen. De verloskundige die de intake verzorgt wordt automatisch je vaste aanspreekpunt. We proberen je verder zo in te plannen dat je 2e bezoek ook bij je eigen verloskundige is. Zij zal dan een zorgtraject met je opstellen.

Rond de 32-34 weken van de zwangerschap wordt de aankomende bevalling besproken. Dit praatje noemen wij het ‘bevalpraatje’ en deze vindt plaats met jou en je eventuele partner. Tijdens het bevalpraatje gaan we in op jullie wensen en behoeften. (lees meer bij bevalling)

Bellen met de praktijk

Spoed

De verloskundigepraktijk staat 24/7 bereikbaar voor spoed of de bevalling: 06-18090999

Telefonisch spreekuur

Elke werkdag is er telefonisch spreekuur tussen 13:00 – 14:00 uur: 058 – 257 2075

Online Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Bellen met de praktijk

Spoed

De verloskundigepraktijk staat 24/7 bereikbaar voor spoed of de bevalling: 06-18090999

Telefonisch spreekuur

Elke werkdag is er telefonisch spreekuur tussen 13:00 – 14:00 uur: 058 – 257 2075

Jouw verloskundigen

Ons team bestaat uit 4 personen die 24/7 met passie en enthousiasme voor je klaar staan. Drie verloskundigen en een officemanager die veel administratieve taken uit handen neemt, zodat wij er kunnen zijn voor jou!

3 spreekuur locaties

Verloskundigepraktijk – Stiens
Griene Leane 5v
9051 LZ Stiens

Impuls Fysiotherapie – St. Annaparochie
v Harenstraat 47 a
9076 BT Sint Annaparochie

MFC It Stedhûs
Hôfsleane 23
9041 AP Berlikum

Marloes

Verloskundige / echoscopist

Ilse 

Verloskundige / echoscopist

Hetty

Verloskundige /
echoscopist

Thiemo

Officemanager

Verhalen van andere zwangeren

Eelkje

Heb veel aan hun begeleiding

Hele fijne praktijk met 3 hele lieve vrouwen! Heb veel aan hun begeleiding gehad tijdens mijn zwangerschap. Geen vraag is te gek en je kan ze altijd bellen. Zou elke zwangere vrouw aanbevelen naar hun toe te gaan. Lieve, Marloes, Hetty & Ilse bedankt voor de fijne tijd.
Carucha

Een praktijk die er voor je is

Tot en met de 20 weken echo bij verloskundige praktijk Stiens mogen lopen, helaas daarna naar het MCL i.v.m. Medische indicatie. Wat baalde wij daar van. Na de bevalling gelukkig de nazorg weer door Marloes. Een praktijk die er voor je is en je begrijpt, maar ook eerlijk is.
Klaske

We raden iedereen de praktijk aan!

Je wordt gesteund, er wordt meegedacht en passende hulp/zorg geboden. Na het verlies van ons 2e en 3e kindje (tweeling) was onze 3e zwangerschap heel spannend.
Marloes en Ilse hebben ons er letterlijk doorheen gesleept. Extra echo’s, voldoende tijd om alle spanningen/zorgen te bespreken.
We raden iedereen de praktijk aan!
Meer ervaringen Ervaring delen

Wat kun je verwachten

Wil je een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in en wij bellen je terug op het moment wanneer het jou uitkomt.

Contactgegevens

Griene Leane 5v
9051LZ Stiens

Telefoon:
058 – 257 2075

Afspraak maken

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Contactgegevens

Naam*
Adres*